Αρχική σελίδα » ΔΠΜΣ "ΜΒΑ in Strategic Management and Competitiveness - Στρατηγική Διοίκηση και Ανταγωνιστικότητα (ΣΔΑ)" με 2 ειδικεύσεις » Ανθρώπινο Δυναμικό

Ανθρώπινο Δυναμικό

Στο Διϊδρυματικό Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών "MBA-Στρατηγική Διοίκηση και Ανταγωνιστικότητα" διδάσκουν μέλη Διδακτικού Επιστημονικού Προσωπικού (ΔΕΠ) του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του ΕΚΠΑ και του Τμήματος Χωροταξίας, Πολεοδομίας και Περιφερειακής Ανάπτυξης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Επιπλέον, η επιστημονική ομάδα διδασκόντων πλαισιώνεται και από διδάκτορες στα σχετικά γνωστικά αντικείμενα, μέλη ΔΕΠ άλλων Πανεπιστημίων της Ελλάδας ή/και του εξωτερικού ή/και εξειδικευμένα στελέχη επιχειρήσεων και οργανισμών.

Ιωάννης Λεβεντίδης,  Καθηγητής Τμήματος Οικονομικών Επιστημών ΕΚΠΑ, Διευθυντής ΔΠΜΣ

Αποφοίτησε από το τμήμα Μαθηματικών του Παν. Αθηνών με άριστα το 1987. Έλαβε μεταπτυχιακό τίτλο ειδίκευσης (Master) στα Καθαρά Μαθηματικά με διάκριση από το King’s College London. Εκπόνησε διδακτορική διατριβή στο Πανεπιστήμιο City του Λονδίνου στη Θεωρία Ελέγχου. Έκτοτε έχει συγγράψει περισσότερα από σαράντα επιστημονικά άρθρα και ανακοινώσεις σχετικά με  Θεωρία Ελέγχου και Συστημάτων, Συστήματα Ανάδρασης, Αποκεντρωμένα Συστήματα και Ασαφή Έλεγχο. Έχει διατελέσει, Σύμβουλος Διοίκησης του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, Risk manager της ASPIS BANK, Διαχειριστής και Σύμβουλος Έργων στην Planet Ernst & Young, Ερευνητικός Συνεργάτης στο πρόγραμμα του SERC με θέμα: “Αρχική Σχεδίαση Διαδικασιών Ολοκληρωμένη με Έλεγχο”, Ερευνητικός Συνεργάτης στο πρόγραμμα του SERC (Συμβούλιο Επιστήμης και Μηχανικής) με αντικείμενο: “ Το Πρόβλημα του Οριζουσιακού Καθορισμού: Ένα Ενοποιημένο Πλαίσιο για Ανάλυση Ελέγχου και Σχεδίαση“.

Χρήστος Πιτέλης, Καθηγητής Τμήματος Οικονομικών Επιστημών, ΕΚΠΑ, Αναπληρ. Διευθυντής ΔΠΜΣ

Ο Xρήστος Πιτέλης είναι Καθηγητής Οικονομικής των Αγορών και Επιχειρήσεων, Διευθυντής του Εργαστηρίου Στρατηγικής και Διεθνούς Ανταγωνιστικότητας του Τμήματος Οικονομικών του ΕΚΠΑ και δια βίου εταίρος (Life Fellow) στο Queens College, του Πανεπιστημίου του Cambridge. Έχει διατελέσει Διευθυντής του Centre for International Business and Management (CIBAM) του ίδιου πανεπιστημίου, σύμβουλος διεθνών οργανισμών, κυβερνήσεων και επιχειρήσεων, Πρόεδρος του ΔΣ του ΕΟΜΜΕΧ, συντονιστής του Έργου "Το Μέλλον της Ελληνικής Βιομηχανίας και κύριος συντάκτης της Συναινετικής Βιομηχανικής Πολιτικής για την Ελλάδα (1994-1997). Το ερευνητικό του έργο πραγματεύεται την πολιτική οικονομία, διακυβέρνηση, στρατηγική, πολιτικών και μέτρων επίτευξης αειφόρου ανταγωνιστικότητας οργανισμών, εθνών και επιχειρήσεων, όπως και παγκοσμιοποίησης, διεθνών επιχειρήσεων, δικτυώσεων και οικοσυστημάτων μικρομεσαίων και πολυεθνικών επιχειρήσεων, χρηματο-οικονομικών κρίσεων και παγκόσμιας διακυβέρνησης. Έχει δημοσιεύσει πλέον των δέκα βιβλίων με διεθνείς εκδοτικούς οίκους, και πλέον των εκατό άρθρων σε επιστημονικά περιοδικά όπως το Academy of Management Review, Cambridge Journal of Economics, Industrial and Corporate Change, Organization Science, Journal of International Business Studies, International Journal of Industrial Organization, κλπ. Έχει κάνει ανακοινώσεις, τελέσει πρόεδρος, διοργανωτής, και επίτιμος ομιλητής, σε περισσότερα από διακόσια συνέδρια παγκοσμίως. Εργάστηκε και ως επισκέπτης καθηγητής σε πανεπιστήμια όπως Berkeley, Bath, Brunel, Nottingham, St Andrews, University Technology Sydney, Utrecht, China-Europe Management Institute, Copenhagen Business School, κλπ. Ο Χρήστος είναι εκδότης των Απάντων της Edith Penrose, συν-εκδότης του Cambridge Journal of Economics, στη Συντακτική Ομάδα των επιστημονικών περιοδικών Management International Review και European Management Review και πριν στα Organization Science, και Organization Studies και ως επισκέπτης εκδότης στα Organization Studies, Contributions to Political Economy, Corporate Governance, International Business Review, Management International Review, Industrial and Corporate Change and Cambridge Journal of Economics.

Γεώργιος ΠετράκοςΚαθηγητής Τμήματος Μηχανικών Χωροταξίας Πολεοδομίας και Περιφερειακής Ανάπτυξης, Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Διευθυντής ΠΜΣ με ειδίκευση "Στρατηγική Ανταγωνιστικότητας Κρατών και Περιφερειών"

Καθηγητής Οικονομικής Ανάλυσης του Χώρου του Τμήματος Μηχανικών Χωροταξίας, Πολεοδομίας και Περιφερειακής Ανάπτυξης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Έλαβε το πτυχίο του (1982) στα οικονομικά από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών ενώ το μεταπτυχιακό του δίπλωμα (1987) και το διδακτορικό του δίπλωμα (1988) στα οικονομικά από το Πανεπιστήμιο Αριζόνα των ΗΠΑ. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα αφορούν στην αστική και περιφερειακή οικονομική ανάλυση, την οικονομική γεωγραφία, την περιφερειακή ανάπτυξη και πολιτική, τις διεθνείς οικονομικές σχέσεις, την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση και τις οικονομίες σε μετάβαση, με έμφαση στα Βαλκάνια. Έχει εκδώσει 20 βιβλία και δημοσιεύει σε έγκυρα διεθνή επιστημονικά περιοδικά. Έχει υπάρξει επιστημονικός υπεύθυνος σε πληθώρα ερευνητικών και ευρωπαϊκών προγραμμάτων. Μετέχει σε επιστημονικές επιτροπές διεθνών συνεδρίων. Επιπλέον, έχει ευρύ και πολύπλευρο διοικητικό και οργανωτικό έργο τόσο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας όσο και σε άλλους φορείς του δημοσίου. Διατέλεσε Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας (2010-2012) και Πρύτανης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας (2014-2018).

 

Λεωνίδας Ανθόπουλος, Καθηγητής Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

Ο Δρ. Λεωνίδας Ανθόπουλος είναι Καθηγητής του Ηλεκτρονικού Επιχειρείν στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας. Διετέλεσε Ειδικός Σύμβουλος του Δημάρχου Τρικκαίων όπου ήταν αρχιτέκτονας της έξυπνης πόλης των Τρικάλων, καθώς και Εμπειρογνώμων του Υπουργείου Εξωτερικών, στέλεχος της Α.Ε. «Η Κοινωνία της Πληροφορίας», ενώ απασχολήθηκε σε σειρά εταιρειών και οργανισμών και σε πλήθος ερευνητικών προγραμμάτων.

Είναι μέλος διάφορων επιστημονικών επιτροπών, μεταξύ των οποίων co-rapporteur της Q5 στην ITU SG20, επικεφαλής της ομάδας εργασίας του ΕΛΟΤ για το εθνικό πρότυπο έξυπνων πόλεων, κ.α. Έχει δημοσιεύσει πλήθος εργασιών σε έγκριτα επιστημονικά περιοδικά, βιβλία και συνέδρια, ενώ τα επιστημονικά του ενδιαφέροντα αφορούν στην Έξυπνη Πόλη, στην Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση, στη Στρατηγική Διοίκηση κλπ.

Ιωάννα Γλύκου, ΣΕΠ ΔΠΜΣ

Η Ιωάννα Γλύκου είναι πτυχιούχος του Πάντειου Πανεπιστημίου στη Δημόσια Διοίκηση, κάτοχος Master of Arts στην Πολιτική Επιστήμη και Οικονομία του  Πανεπιστημίου του Warwick της M. Βρετανίας και Διδακτορικού Διπλώματος από το διαπανεπιστημιακό πρόγραμμα του Πανεπιστημίου Αθηνών και του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου.

Έχει πολύχρονη ερευνητική, διδακτική και επαγγελματική εμπειρία, και έχει δημοσιεύσει σε επιστημονικά περιοδικά και σε συλλογικούς τόμους για θέματα που αφορούν στη θεωρία του κράτους, στην πολιτική προς τις πολυεθνικές επιχειρήσεις, στη φορολογική πολιτική και στις πολιτικές ανταγωνισμού και ρύθμισης. 

Ιωάννης ΔημητρίουΚαθηγητής, Τμήματος Οικονομικών Επιστημών, ΕΚΠΑ

Καθηγητής  Μαθηματικών & Πληροφορικής του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Στο Τμήμα έχει ευρύ και πολύπλευρο διοικητικό και οργανωτικό έργο. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα αφορούν στην ανάπτυξη θεωρίας και αλγόριθμων αριθμητικών προσεγγίσεων και βελτιστοποίησης συνοδευόμενων από την ανάπτυξη λογισμικού γενικής χρήσης. Δημοσιεύει σε έγκυρα διεθνή επιστημονικά περιοδικά. Πακέτα λογισμικού του είναι εγκατεστημένα στις επιστημονικές βιβλιοθήκες ACM Transactions on Mathematical Software και Computer Physics Communications. Σπούδασε ως υπότροφος του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών. Έλαβε το J.T. Knight Price στα μαθηματικά του Πανεπιστημίου του Cambridge και άλλα διεθνή βραβεία. Μετέχει σε επιστημονικές επιτροπές διεθνών συνεδρίων.

Μαριλού Ιωακειμίδη, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων και Οργανισμών, ΕΚΠΑ

Η Δρ. Μαριλού Ιωακειμίδη είναι Αναπληρώτρια Καθηγήτρια στο Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων και Οργανισμών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Έχει διατελέσει, Επίκουρος Καθηγήτρια στο Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, Επισκέπτρια Καθηγήτρια στο Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (2006 – σημερα) και Αντιπρόεδρος (Αντιπρύτανης) Οικονομικού Προγραμματισμού και Υποδομών του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου (ΕΑΠ). Είναι πτυχιούχος του Τμήματος Οικονομικής Επιστήμης του Πανεπιστημίου Πειραιώς, κάτοχος μεταπτυχιακού (Industrial Relations and Organisational Behaviour – IROB), από το University of Warwick, UK και αριστούχος Διδάκτωρ (Ph.D.) των Οικονομικών με ειδίκευση στα Οικονομικά και Διοίκηση Ανθρωπίνων Πόρων και Εκπαίδευσης. Διδάσκει εκτός του ΕΚΠΑ σε μεταπτυχιακό επίπεδο στο Τμήμα Οικονομικής Επιστήμης του Πανεπιστημίου Πειραιά και παλαιότερα στο Τμήμα Οικιακής Οικονομίας και Οικολογίας του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου. Από το 2013-2021 ήταν διευθύντρια του Κέντρου Μελετών στο «Ελληνικό Επιστημονικό Ινστιτούτο Οικονομικών της Εκπαίδευσης, Δια Βίου Μάθησης, Έρευνας και Καινοτομίας». Το 2022 εκλέχθηκε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του παραπάνω Ινστιτούτου καθώς και Διευθύντρια στο Κέντρο Τεκμηρίωσης. Τα ερευνητικά και διδακτικά ενδιαφέροντά της εστιάζονται στα Οικονομικά και Διοίκηση Ανθρωπίνων Πόρων, Οικονομικά της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, Τεχνολογία και Νέες Μορφές Εκπαίδευσης, Δια-βίου Μάθηση. Μελέτες και άρθρα της έχουν δημοσιευθεί σε έγκριτα επιστημονικά περιοδικά όπως το British Journal of Management, International Journal of Finance and Economics, B.E. Journal of Economic Analysis and Policy, κ.α. καθώς και από την UNESCO και το Higher Education Academy της Μεγάλης Βρετανίας.

Ηλίας ΓΚαραγιάννηςΚαθηγητής University George Washington - USA, Επισκέπτης Καθηγητής ΤΟΕ ΕΚΠΑ

Ο Δρ. Ηλίας Καραγιάννης είναι Καθηγητής Επιστήμης, Τεχνολογίας, Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας, όπως επίσης συνιδρυτής και διευθυντής του Ερευνητικού Ινστιτούτου Διεθνούς και Επιχειρηματικής Οικονομικής και Διευθυντής Έρευνας σε Επιστήμη, Τεχνολογία, Καινοτομία και Επιχειρηματικότητα του Ερευνητικού Κέντρου Ευρωπαϊκής Ένωσης, (EURC) στο School of Business του Πανεπιστημίου George Washington, στην Ουάσινγκτον των ΗΠΑ. Οι εκπαιδευτικές και ερευνητικές δραστηριότητες του Δρ. Καραγιάννη επικεντρώνονται στις περιοχές των στρατηγικών συνεργασιών Έρευνας και Ανάπτυξης Κυβέρνησης – Πανεπιστημίου – Βιομηχανίας, των τεχνολογικών οδικών χαρτών, μεταφοράς και εμπορευματοποίησης τεχνολογίας, διεθνούς έρευνας και τεχνολογικής πολιτικής, τεχνολογικής πολιτικής, τεχνολογικής επιχειρηματικότητας και περιφερειακής οικονομικής ανάπτυξης.

Δημήτριος Καλλιώρας,  Καθηγητής Τμήματος Μηχανικών Χωροταξίας, Πολεοδομίας και Περιφερειακής Ανάπτυξης, Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

Αναπληρωτής Καθηγητής Οικονομικής και Περιφερειακής Ανάπτυξης του Τμήματος Μηχανικών Χωροταξίας, Πολεοδομίας και Περιφερειακής Ανάπτυξης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Έλαβε το πτυχίο του στις διεθνείς και ευρωπαϊκές οικονομικές και πολιτικές σπουδές (1998) και το μεταπτυχιακό του δίπλωμα στη διοίκηση επιχειρήσεων (2001) από το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας. Έλαβε το διδακτορικό του δίπλωμα (2007) από το Τμήμα Μηχανικών Χωροταξίας, Πολεοδομίας και Περιφερειακής Ανάπτυξης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα αφορούν στην οικονομική ανάπτυξη, την περιφερειακή ανάπτυξη, την οικονομική γεωγραφία, την περιφερειακή πολιτική και τις περιφερειακές ανισότητες. Δημοσιεύει σε έγκυρα διεθνή επιστημονικά περιοδικά.

Θεόδωρος Κουναδέας,  ΣΕΠ ΔΠΜΣ

Είναι απόφοιτος του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Συνέχισε τις σπουδές του σε μεταπτυχιακό επίπεδο στο ΕΚΠΑ και κατέχει MSc στην Εφαρμοσμένη Οικονομική και Χρηματοοικονομική, με ειδίκευση στην Εφαρμοσμένη Λογιστική και Ελεγκτική και MSc στην Επικοινωνία και ΜΜΕ, με ειδίκευση στη Πολιτική Επικοινωνία και τα Νέα Μέσα Επικοινωνίας. Ακόμη, κατέχει MSc στις Διεθνείς Διαπραγματεύσεις από το Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Οικονομικών Σπουδών του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Εκπόνησε την διδακτορική του διατριβή στο Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών με θέμα, «Η εφαρμογή των Διεθνών Λογιστικών Προτύπων/Διεθνών Προτύπων Χρηματοοικονομικής Αναφοράς (ΔΛΠ/ΔΠΧΑ) στον ευρωπαϊκό τραπεζικό κλάδο. Η συνεισφορά της υιοθέτησης του ΔΠΧΑ 9 στην ποιότητα της παρεχόμενης λογιστικής πληροφόρησης». Έχει εργασθεί ως λογιστής στον ιδιωτικό τομέα και ως ερευνητής. Παράλληλα υπήρξε καθηγητής λογιστικής σε ιδιωτικούς οργανισμούς τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και βοηθός διδασκαλίας στα μαθήματα Λογιστικής του Προπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Ακόμη, έχει υπάρξει visiting fellow στο London School of Economics and Political Science. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα εστιάζουν στη Λογιστική και τα Χρηματοοικονομικά, άρθρα του έχουν δημοσιευτεί σε ελληνικά και ξένα περιοδικά. Ανήκει στο δυναμικό της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων. Σήμερα εργάζεται ως σύμβουλος του Υφυπουργού Οικονομικών, Φορολογικής Πολιτικής και Δημόσιας Περιουσίας και παρέχει διδακτικό έργο στα πλαίσια του ΠΔ 407/80 στο Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων και Οργανισμών, του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών

Παντελής Χ. Κωστής, Επίκουρος Καθηγητής Τμήματος Οικονομικών Επιστημών, ΕΚΠΑ

Ο Παντελής Χ. Κωστής είναι Επίκουρος Καθηγητής Οικονομικής Ανάπτυξης στο Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ). Κατά το ακαδημαϊκό έτος 2021-2022 είναι επίσης Μέλος Συνεργαζόμενου Εκπαιδευτικού Προσωπικού του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου (ΕΑΠ) του προγράμματος προπτυχιακών σπουδών «Δημόσια Διοίκηση» και Επισκέπτης Καθηγητής του Πανεπιστημίου Indian Institute of Management Rohtak. Είναι κάτοχος Διδακτορικού Διπλώματος (Ph.D.) με Άριστα  από το Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του ΕΚΠΑ, απόφοιτος του μεταπτυχιακού προγράμματος «Εφαρμοσμένης Οικονομικής και Χρηματοοικονομικής» και απόφοιτος του προπτυχιακού προγράμματος σπουδών, του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του ΕΚΠΑ. Επιπρόσθετα, έχει ολοκληρώσει μεταδιδακτορική έρευνα από το ίδιο Τμήμα του ΕΚΠΑ. Έχει διατελέσει επί σειρά ετών ακαδημαϊκός υπότροφος του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του ΕΚΠΑ καθώς και μέλος ΣΕΠ του ΕΑΠ στο Πρόγραμμα Σπουδών «Διοίκηση Επιχειρήσεων και Οργανισμών» και στο πρόγραμμα «Δημόσια Διοίκηση». Είναι συγγραφέας οκτώ βιβλίων τα οποία έχουν εκδοθεί από διεθνείς εκδοτικούς οίκους όπως η Palgrave MacMillan, η Springer και η IGI Global και στα ελληνικά από τις εκδόσεις Ροπή. Έχει επίσης δημοσιεύσεις σε διακεκριμένα διεθνή επιστημονικά περιοδικά (όπως τα Journal of Comparative Economics, Journal of Business Research, Economic Modelling, Journal of Socio-Economics), και πολλές συμμετοχές σε διεθνή επιστημονικά συνέδρια με κριτές, κεφάλαια σε συλλογικούς τόμους καθώς και συμμετοχές σε ερευνητικά προγράμματα. Είναι Associate Editor στα επιστημονικά περιοδικά «Journal of the Knowledge Economy», «Journal of Innovation and Entrepreneurship» και «International Journal of Social Ecology and Sustainable Development» καθώς και Guest Editor σε ειδικό τεύχος του περιοδικού «Sustainability». Στο παρελθόν έχει διατελέσει Guest Editor σε ειδικά τεύχη των επιστημονικών περιοδικών «Sustainability» και «Journal of Business Accounting and Finance Perspectives». 

Στυλιανός Κώτσιος, Πρόεδρος Τμήματος Οικονομικών Επιστημών ΕΚΠΑ

Ο Στέλιος Κώτσιος σπούδασε Μαθηματικά στο Πανεπιστήμιον Αθηνών , από όπου πήρε το πτυχίο του το 1983. Το 1986 απεφοίτησε από το μεταπτυχιακό τμήμα Πληροφορικής και Επιχειρησιακής Έρευνας του Μαθηματικού Τμήματος, ενώ το 1993 ανεκυρήχθει διδάκτωρ του Τμήματος Πληροφορικής στο γνωστικό αντικείμενο της Κυβερνητικής.

Έχει διδάξει σε πλήθος ελληνικών ΑΕΙ, όπως ΕΚΠΑ, ΕΜΠ, ΑΤΕΙ Αθήνας, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου και σε Πανεπιστήμια του Εξωτερικού. (UCD, Ireland). Εργάζεται στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, όπου είναι Καθηγητής στο Τμήμα Οικονομικών Επιστημών και πρόεδρος του Τμήματος. Συνεργάζεται ανελλιπώς από το 2002 με το ΕΑΠ σαν ΣΕΠ της ΠΛΗ12 και της ΔΕΟ13.   Ο κ. Κώτσιος ασχολείται με την μελέτη, τόσο θεωρητικής όσο και εφηρμοσμένης, της μη γραμμικής θεωρίας ελέγχου, των μη γραμμικών διακριτών δυναμικών συστημάτων και της δυναμικής οικονομίας. Έχει δημοσιεύσει πλήθος εργασιών σε διεθνή περιοδικά με κριτή  και σε συνέδρια. http://www.researchgate.net/profile/Stelios_Kotsios

 

Σπύρος Μησιακούλης, ΣΕΠ ΔΠΜΣ

Ο Σπύρος Μησιακούλης του Ευγενίου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1954. Σπούδασε οικονομικά (οικονομετρία) στην Ελλάδα και στην Αγγλία. Εκτός του βασικού πτυχίου, κατέχει μάστερ και διδακτορικό. Η επαγγελματική του εμπειρία (από το 1979 και συνεχίζεται) είναι πολύπλευρη ως προς τους τομείς απόκτησής της. Συνοπτικά έχει εργασθεί με επιτυχία στους κλάδους των πανεπιστημίων, αερομεταφορών, τροφίμων, τραπεζών-επενδύσεων, και φαρμάκων. Η εφαρμοσμένη επιστημονική έρευνά του περιλαμβάνει την εφαρμογή ποσοτικών μεθόδων στους κλάδους των Χρηματοοικονομικών, της Ιστορίας, της Εργασίας, της Κοινωνιολογίας, και της Κοινωνικής Πολιτικής. Τα θεωρητικά του ενδιαφέροντα εστιάζονται στα Μη-κανονικά οικονομετρικά υποδείγματα. Έχει δημοσιεύσει πολλές επιστημονικές εργασίες και μελέτες σε έγκυρα διεθνή επιστημονικά περιοδικά.

Μαρί-Νοέλ Ντυκέν, Καθηγήτρια Τμήματος Μηχανικών Χωροταξίας, Πολεοδομίας και Περιφερειακής Ανάπτυξης, Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

Καθηγήτρια Στατιστικών και Οικονομετρικών Μεθόδων Χωρικής Ανάλυσης του Τμήματος Μηχανικών Χωροταξίας, Πολεοδομίας και Περιφερειακής Ανάπτυξης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Έλαβε το πτυχίο της στις οικονομικές επιστήμες (1980) και το μεταπτυχιακό της δίπλωμα (1981) από το 10ο Πανεπιστήμιο Παρισιού. Από το ίδιο πανεπιστήμιο έλαβε και στο διδακτορικό της δίπλωμα (1984) στην μαθηματική οικονομία και οικονομετρία. Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα αφορούν στην στατιστική και οικονομετρική ανάλυση χωρικών φαινομένων, τον σχεδιασμό και τη δημιουργία βάσεων δεδομένων καθώς και την περιφερειακή και τοπική ανάπτυξη.

Μαρίνα Παπαναστασσίου, Kαθηγήτρια University of Leeds-U.K., Επισκέπτρια Καθηγήτρια ΤΟΕ ΕΚΠΑ

Η Μαρίνα Παπαναστασίου είναι κάτοχος Διδακτορικού Διπλώματος του  Πανεπιστημίου του Reading  του Ηνωμένου Βασιλείου, διδάσκει στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα του Οικονομικού Τμήματος του Πανεπιστημίου του Reading, UK και  κατείχε θέσεις   μόνιμης (tenured) πρωτοβάθμιας καθηγήτριας International Business  στο Πανεπιστήμιο Middlesex  του Λονδίνου στο Ηνωμένο Βασίλειο και στο Copenhagen Business School  (Professor MSO) στη Δανία κατά την περίοδο 2007-2019. Η έρευνα της εστιάζει στην ανάλυση των επενδυτικών στρατηγικών καθώς και των στρατηγικών καινοτομίας των Πολυεθνικών Επιχειρήσεων στα πλαίσια των παγκόσμιων αλυσίδων αξίας. Έχει δημοσιεύσει επιστημονικά άρθρα σε έγκριτα διεθνή επιστημονικά περιοδικά (κατόπιν κρίσης) όπως Journal of International Business Studies, Journal of World BusinessManagement International Review, Research PolicyR&D Management, and International Business Review. Έχει συμμετάσχει σε διεθνή ερευνητικά προγράμματα και έχει εποπτεύσει με επιτυχία διδακτορικές διατριβές στην Ελλάδα και το εξωτερικό.  Τη διετία 2015-2016 είχε διατελέσει Πρόεδρος του Τμήματος International Management and Innovation  της Σχολής Διοίκησης (Business School) του Πανεπιστημίου του Middlesex, UK.   Είναι Fellow του European International Business Academy (EIBA).

Ιωάννα-Σαπφώ Πεπελάση, Ομότιμη Καθηγήτρια Τμήματος Οικονομικής Επιστήμης, Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών

Είναι απόφοιτος του Harvard και του LSE, είναι Καθηγήτρια στο Τμήμα Οικονομικής Επιστήμης στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, όπου και διευθύνει το πρόγραμμα της ιστορίας της επιχειρηματικότητας και του εταιρικού τομέα. Έχει διδάξει σε προπτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο μαθήματα επιχειρηματικότητας και οικονομικής ιστορίας στο  ΟΠΑ και το Πανεπιστήμιο Αθηνών. Το 2003 έλαβε βραβείο από το αρχείο της Οθωμανικής Τράπεζας. Έχει συνεπιμεληθεί τρεις διεθνείς τόμους για την ιστορία της επιχειρηματικότητας. Έχει δημοσιεύσει άρθρα σε διάφορα θέματα οικονομικής ιστορίας και ιστορίας της επιχείρησης (18ος-21ος) σε διεθνή περιοδικά με κριτές. Η τρέχουσα έρευνα της εστιάζει στην διασύνδεση μεταξύ της οικονομικής/επιχειρηματικής ιστορίας και της οικονομικής ανάπτυξης στην Ελλάδα, τις διεθνείς συγκρίσεις στο θέμα της εξέλιξής του εταιρικού τομέα, και τα χαρακτηριστικά του νέου επιχειρηματικού μοντέλου που αναδύεται σήμερα στην Ελλάδα της Κρίσης. Επίσης, έχει οργανώσει διεθνή συνέδρια και έχει διατελέσει  κριτής και μέλος Editorial Βoard διεθνών περιοδικών καθώς και μέλος του ΔΣ της European Business History Association και της  European Association of Evolutionary Political Economy.  Από το 2010 ως το 2013 διετέλεσε μέλος του ΔΣ του ΚΕΠΕ. Επίσης, είναι μέντορας και εκπρόσωπος του Τμήματος της στο Athens Center of Entrepreneurship and Innovation στο ΟΠΑ.

Ελένη ΕΝΠιτέλη, Teaching Fellow Sussex University - UK

Η Ελένη Ε. Ν. Πιτέλη (BSc Economics, Essex MSc Ανάπτυξης Economics, SOAS PhD International Business, Leeds) είναι Teaching Fellow σε Διεθνείς Επιχειρήσεις στο Πανεπιστήμιο του Sussex. Ολοκλήρωσε το διδακτορικό της στο Κέντρο Διεθνών Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου του Leeds (CIBUL), Ηνωμένο Βασίλειο με τον καθηγητή Peter Buckley και τον καθηγητή Μάριο Καφούρος. Είναι κάτοχος της υποτροφίας του Κοινωφελούς Ιδρύματος Αλέξανδρος Σ. Ωνάσης. Έχει εργαστεί στο παρελθόν ως βοηθός έρευνας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών για το FESSUD πρόγραμμα, το οποίο χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Έχει επίσης εργαστεί στην UNCTAD, στο τμήμα για τις επενδύσεις και τις επιχειρήσεις, αναλαμβάνοντας έρευνα για την Παγκόσμια Έκθεση Επενδύσεων 2011 (WIR11). Επιπλέον, ήταν και βοηθός έρευνας στο Πανεπιστήμιο του Cambridge - DYNREG πρόγραμμα το οποίο χρηματοδοτήθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Έχει παράξει έρευνα για το FESSUD πρόγραμμα: «Έκθεση σχετικά με τα σενάρια για το μέλλον της παγκόσμιας δέσμευσης» και το έγγραφο εργασίας DYNREG Νο 44: «Άμεσες Ξένες Επενδύσεις στις ανεπτυγμένες οικονομίες: Μια σύγκριση μεταξύ ευρωπαϊκών και μη ευρωπαϊκών χωρών». Έχει αναλάβει διδασκαλία σε Διεθνείς Επιχειρήσεις, Στρατηγική Διεθνών Επιχειρήσεων, Διεθνής Επιχειρηματικότητα και αναπτυξιακές πολιτικές (σχετικά με τις επιχειρήσεις), με εξαιρετική αποδοχή από το κοινό. Έχει δημοσιεύσει στο Contributions to Political Economy και αυτόν τον καιρό εργάζεται σε τρεις εργασίες από τη διατριβή της, η μία υπό εξέταση στο Journal of World Business. Πρόσφατα η καταχώρηση της για τις ΑΞΕ και την Οικονομική Ανάπτυξη έγινε δεκτή στο υψηλού κύρους PalgraveEncyclopedia of Strategic Management (υπό έκδοση).

Σεραφείμ Πολύζος, Καθηγητής Τμήματος Μηχανικών Χωροταξίας, Πολεοδομίας και Περιφερειακής Ανάπτυξης, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας

Καθηγητής Αστικής και Περιφερειακής Ανάπτυξης του Τμήματος Μηχανικών Χωροταξίας, Πολεοδομίας και Περιφερειακής Ανάπτυξης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Έλαβε το δίπλωμα του Πολιτικού Μηχανικού (1979) από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και το πτυχίο στα οικονομικά (1994) από το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας. Έλαβε το διδακτορικό του δίπλωμα (1998) από το Τμήμα Μηχανικών Χωροταξίας, Πολεοδομίας και Περιφερειακής Ανάπτυξης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα αφορούν στην περιφερειακή ανάπτυξη και πολιτική, τη διαχείριση έργων και προγραμμάτων, την αστική ανάπτυξη, τις υποδομές, την αξιολόγηση έργων καθώς και την χωροταξία. Έχει εκδώσει 8 βιβλία και έχει πολυάριθμες δημοσιεύσεις σε έγκυρα διεθνή επιστημονικά περιοδικά. Επιπλέον, έχει ευρύ και πολύπλευρο διοικητικό και σε άλλους φορείς του δημοσίου, όπως πχ. σε υπηρεσίες του ΥΠΕΧΩΔΕ.

Γιάννης Σαράτσης, ΕΔΙΠ Τμήματος Μηχανικών Χωροταξίας, Πολεοδομίας και Περιφερειακής Ανάπτυξης, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας

Ο Γιάννης Σαράτσης είναι κάτοχος Διδακτορικού Διπλώματος στην Χωροταξία, Πολεοδομία και Περιφερειακή Ανάπτυξη. Είναι μέλος του Εργαστηριακού Διδακτικού Προσωπικού (ΕΔΙΠ) με γνωστικό αντικείμενο Περιφερειακή Πολιτική – Σχεδιασμός και Αξιολόγηση Προγραμμάτων, στο Τμήμα Μηχανικών Χωροταξίας Πολεοδομίας και Περιφερειακής Ανάπτυξης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Συνεργάζεται με το Κέντρο Ανάπτυξης Νότιας και Ανατολικής Ευρώπης, με το Εργαστήριο Αξιολόγησης Πολιτικών και Προγραμμάτων Ανάπτυξης και το Εργαστήριο Περιφερειακής Οικονομικής Ανάλυσης και Πολιτικής του ΠΘ. Είναι επίσης μέλος του Μητρώου Εκπαιδευτών στο Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης. Τα βασικά ερευνητικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνουν την Χωρική Διάσταση της Ανάπτυξης, την Τοπική και Περιφερειακή Ανάπτυξη, τον Σχεδιασμό και την Αξιολόγηση Προγραμμάτων, τις Ευρωπαϊκές Πολιτικές, την Χωρική Διακυβέρνηση, την Τουριστική Ανάπτυξη, την Αστική Ανάπτυξη και Αειφορία και διδάσκει σχετικά μαθήματα σε προπτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο. Έχει συμμετάσχει σε μεγάλο αριθμό Ευρωπαϊκών και Εθνικών ερευνητικών προγραμμάτων και έχει δημοσιεύσει αρκετά άρθρα σε περιοδικά, συλλογικούς τόμους και πρακτικά συνεδρίων.

Θεόδωρος Συριόπουλος, Καθηγητής Τμήματος Ναυτιλίας και Επιχειρηματικών Υπηρεσιών, Πανεπιστήμιο Αιγαίου

Ο Δρ. Θεόδωρος Συριόπουλος είναι Καθηγητής Χρηματοοικονομικής, στο Τμήμα Ναυτιλίας και Επιχειρηματικών Υπηρεσιών, Σχολή Επιστημών Διοίκησης, Πανεπιστήμιο Αιγαίου στη Χίο. Παράλληλα, διατηρεί θέσεις Επισκέπτη Καθηγητή Χρηματοοικονομικής σε Πανεπιστημιακά Τμήματα στην Ελλάδα και το εξωτερικό, όπως: Audencia Nantes Business School, Γαλλία, Newcastle University, Βρετανία, Shanghai Maritime University, Κίνα; Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Εθνικό & Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδας, ΤΕΙ Πειραιώς και Ανοικτό Πανεπιστήμιο Ελλάδας. Ο Θ. Συριόπουλος, πριν την ακαδημαϊκή του καριέρα,  θήτευσε επί δεκαπενταετία και πλέον σε διάφορες υψηλές διοικητικές θέσεις ευθύνης στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, με εξειδίκευση στη χρηματοοικονομική διοικητική, επενδυτική τραπεζική, διαχείριση χαρτοφυλακίου και παροχή χρηματοοικονομικών συμβουλευτικών υπηρεσιών (όπως ING Group, Τράπεζα Πειραιώς/Μακεδονίας Θράκης, CFS Επενδυτική, Χρηματιστήριο Αθηνών, Τράπεζα Κύπρου).

Ο Θ. Συριόπουλος δημοσιεύει συστηματικά επιστημονικές μελέτες και άρθρα σε διεθνή ακαδημαϊκά περιοδικά και βιβλία και συμμετέχει τακτικά σε διεθνή συνέδρια. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα επικεντρώνονται σε χρηματοοικονομικά θέματα της διοίκησης επιχειρήσεων, την τραπεζική και τις διεθνείς κεφαλαιαγορές, την αξιολόγηση επενδύσεων & διαχείριση χαρτοφυλακίου, τις συγχωνεύσεις & εξαγορές, τα χρηματοοικονομικά παράγωγα & διαχείριση κινδύνων, την εταιρική διακυβέρνηση & εταιρική κοινωνική ευθύνη. Ο Καθ. Θ. Συριόπουλος έχει επίσης μακροχρόνια εμπειρία σε ερευνητικά προγράμματα, σεμινάρια επιμόρφωσης διοικητικών στελεχών, θερινών σχολείων και εξ-αποστάσεως εκπαίδευσης. Ο Θ. Συριόπουλος είναι μέλος διεθνών ακαδημαϊκών και επαγγελματικών φορέων και ενώσεων, όπως European Finance Association; American Finance Association; European Financial Management Association; Multinational Finance Society; International Association of Maritime Economists; Hellenic Association of Maritime Economists; Hellenic Finance and Accounting Association; Hellenic Economic Chamber; Federation of Institutional Investors; Federation of European Stock Exchanges; International Money-Laundering Committee. Ο Θ. Συριόπουλος κατέχει Διδακτορικό Δίπλωμα (Ph.D.) στα Εφαρμοσμένα Οικονομικά (1990) από το University of Kent at Canterbury, Βρετανία, καθώς και Μεταπτυχιακό Δίπλωμα (M.A.) στην Οικονομική Ανάπτυξη (1987) από το ίδιο Πανεπιστήμιο και Πτυχίο Οικονομικών (1985) από το Πανεπιστήμιο Πειραιώς

Κανέλλος Τούντας, Επισκέπτης Καθηγητής ΤΟΕ ΕΚΠΑ

Είναι πτυχιούχος του τμήματος Οργάνωσης και Διοίκησης επιχειρήσεων του Παν/μίου Πειραιά και κάτοχος Μεταπτυχιακού τίτλου στη Διοίκηση Επιχειρήσεων από το ίδιο Πανεπιστήμιο. Απέκτησε Διδακτορικό τίτλο σπουδών στην Χρηματοοικονομική Διοίκηση από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Μιλάει Αγγλικά και λίγα Ιταλικά. Κατέχει οργανική θέση ως Ειδικό Επιστημονικό Προσωπικό στη Διεύθυνση Μελετών της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς ΝΠΔΔ ενώ διδάσκει Οικονομικά στο τμήμα Οικονομικής Επιστήμης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και στο Ινστιτούτο Εκπαίδευσης Σώματος Ορκώτών Ελεγκτών Λογιστών (ΙΕΣΟΕΛ) καθώς και Τραπεζική στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο. Έχει τριακονταετή και πλέον εργασιακή εμπειρία, στα πλαίσια της οποίας εργάστηκε στις Οικονομικές Υπηρεσίες της εισηγμένης στο Χρηματιστήριο Αθηνών, Ναυτιλιακής Εταιρίας Λέσβου (ΝΕΛ) ενώ από το 2001 μέχρι και το 2010 διατέλεσε Προϊστάμενος Οικονομικών Υπηρεσιών της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς ΝΠΔΔ. Διετέλεσε Αντιδήμαρχος Οικονομικών στο Δήμο Νίκαιας- Αγ. Ι. Ρέντη από τον Ιανουάριο του 2011 μέχρι και τον Αύγουστο του 2014. Από τον Σεπτέμβριο του 2014 μέχρι και τον Ιούνιο του 2015 άσκησε τα καθήκοντα του Υποδιοικητή στον Οργανισμό Αγροτικών Ασφαλίσεων (ΟΓΑ). Στις τελευταίες αυτοδιοικητικές εκλογές τον Μάιο 2014, επανεκλέχθηκε και παραμένει Δημοτικός Σύμβουλος στο Δήμο Νίκαιας- Αγ. Ι. Ρέντη. Εχει διδάξει επί σειρά ετών στο Τμήμα Διοίκησης Μονάδων Υγείας και Πρόνοιας του ΤΕΙ Αθήνας, στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, στο Πανεπιστήμιο Πατρών, στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης και στο ΤΕΙ Πειραιά. Εχει διατελέσει επίσης μέλος του ΔΣ του Γενικού Κρατικού Νοσοκομείου Νίκαιας ‘’Αγ.Παντελεήμων” με αρμοδιότητα στα Οικονομικά του Νοσοκομείου. Επιστημονικά του άρθρα έχουν δημοσιευθεί σε έγκριτα Διεθνή Περιοδικά ενώ άλλα έχουν παρουσιαστεί σε Διεθνή Οικονομικά Συνέδρια και Forum. Εχει παρουσιάσει μεγάλο αριθμό διαλέξεων σε θεματολογία Οικονομικών και Δημοσίου Λογιστικού. Κατέχει δίπλωμα Λογιστή Α’ Τάξης, είναι πλήρες μέλος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος ενώ έχει παρακολουθήσει μεγάλο αριθμό σεμιναρίων στην Ευρωπαική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης.

Νικόλαος Τριανταφυλλόπουλος, Επίκουρος Καθηγητής Τμήματος Μηχανικών Χωροταξίας, Πολεοδομίας και Περιφερειακής Ανάπτυξης, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας

Επίκουρος καθηγητής με γνωστικό αντικείμενο Πολεοδομία και Διαχείριση Ακινήτων στο Τμήμα Χωροταξίας, Πολεοδομίας και Περιφερειακής Ανάπτυξης της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Τοπογράφος Μηχανικός Α.Π.Θ. με μεταπτυχιακές σπουδές στη χωροταξία, πολεοδομία και αγορά ακινήτων στο Παρίσι (Πανεπιστήμια Paris - Sorbonne και Institut d’Urbanisme de Paris).

Το επαγγελματικό, ερευνητικό και διδακτικό του έργο αφορά θέματα αγοράς και ανάπτυξης ακινήτων, πολεοδομικής πολιτικής, αστικών αναπλάσεων και συμπράξεων δημοσίου-ιδιωτικού τομέα. Έχει εικοσαετή επαγγελματική εμπειρία παροχής υπηρεσιών συμβούλου προς τον ιδιωτικό και τον ευρύτερο δημόσιο τομέα σε μεγάλα έργα ανάπτυξης ακινήτων, στην Ελλάδα και στο Εξωτερικό. Έχει διευθύνει ή συμμετάσχει σε σημαντικό αριθμό εθνικών και ευρωπαϊκών ερευνητικών προγραμμάτων. Έχει σημαντικό αριθμό δημοσιεύσεων σε επιστημονικά περιοδικά και εισηγήσεων σε συνέδρια.

Βασίλειος Τσέλιος, Επίκουρος Καθηγητής Τμήματος Μηχανικών Χωροταξίας, Πολεοδομίας και Περιφερειακής Ανάπτυξης, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας

Επίκουρος Καθηγητής Περιφερειακής Οικονομικής του Τμήματος Μηχανικών Χωροταξίας, Πολεοδομίας και Περιφερειακής Ανάπτυξης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Έλαβε το δίπλωμα του ως Μηχανικός Χωροταξίας, Πολεοδομίας και Περιφερειακής Ανάπτυξης (2000) και το μεταπτυχιακό του δίπλωμα στη χωροταξία, πολεοδομία και ανάπτυξη (2001) από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας. Έλαβε το διδακτορικό του δίπλωμα (2007) από το London School of Economics στο Ηνωμένο Βασίλειο. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα αφορούν στην περιφερειακή οικονομική ανάπτυξη και μεγέθυνση, την περιφερειακή πολιτική, τις εισοδηματικές και εκπαιδευτικές ανισότητες, την αποκέντρωση, την αγορά εργασίας, την καινοτομία, το κράτος πρόνοιας και την κοινωνική πολιτική, την κοινωνική ολοκλήρωση, την μετανάστευση και τον τόπο εγκατάστασης των επιχειρήσεων. Δημοσιεύει σε έγκυρα διεθνή επιστημονικά περιοδικά.

Μαρία Τσιάπα, ΕΔΙΠ Τμήματος Μηχανικών Χωροταξίας, Πολεοδομίας και Περιφερειακής Ανάπτυξης, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας

Η Μαρία Τσιάπα (Δρ) είναι Εργαστηριακό Διδακτικό Προσωπικό του Τμήματος Μηχανικών Χωροταξίας, Πολεοδομίας και Περιφερειακής Ανάπτυξης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας με αντικείμενο τα Οικονομικά του Χώρου και της  Ανάπτυξης. Τα ερευνητικά της πεδία αποτελούν τα παραγωγικά συστήματα, η περιφερειακή ανάπτυξη, η οικονομική γεωγραφία, η βιομηχανική ανάπτυξη, το εμπόριο, η διαρθρωτική ευρωπαϊκή πολιτική, ο Βαλκανικός χώρος και οι οικονομίες υπό μετάβαση. Έχει συμμετάσχει σε έναν σημαντικό αριθμό  ευρωπαϊκών και εθνικών προγραμμάτων και έχει δημοσιεύσει σε διεθνή υψηλού  κύρους επιστημονικά περιοδικά (Regional Studies, Papers in Regional Science, European Planning Studies, Environment and Planning C).  Webpage:  http://www.prd.uth.gr/en/staff/tsiapa_m/

Χρήστος Τσινόπουλος, Τακτικός καθηγητής διαχείρισης λειτουργιών και έργων, Durham University Business School  -  UK

Ο Χρήστος Τσινόπουλος είναι τακτικός καθηγητής διαχείρισης λειτουργιών και έργων στο Durham University Business School στο Ηνωμένο Βασίλειο. Έχει διδακτορικό από το Πανεπιστήμιο του Warwick και πτυχία Μηχανολόγου Μηχανικού (BEng και MSc) από το Πανεπιστήμιο του Σέφιλντ. Ο κύριος Τσινόπουλος διδάσκει μαθήματα σε λειτουργίες και διαχείριση έργων σε επίπεδα MBA, Executive Education και MSc. Η έρευνά του επικεντρώνεται στον τρόπο διαχείρισης της καινοτομίας σε όλη την εφοδιαστική αλυσίδα και έχει δημοσιευθεί στα κορυφαία επιστημονικά περιοδικά στον τομέα των λειτουργιών και της διαχείρισης καινοτομίας. Ο κύριος Τσινόπουλος ηγείται μιας ερευνητικής ομάδας που συνεργάζεται με τη βιομηχανία για την αντιμετώπιση του ζητήματος της  χαρτογράφησης και της ολοκλήρωσης της εφοδιαστικής αλυσίδας. Υπήρξε Πρόεδρος Τμήματος και έχει ηγηθεί διεθνών εκπαιδευτικών προγραμμάτων στο μάνατζμεντ.